hello.felvételi
Felvételizni készülsz? Vannak még kérdéseid? A hello.felvételi hírlevél lényegre törő hírekkel segít tájékozódni a felsőoktatás világában.
Hírek Feliratkozás Kapcsolat
Egy lépéssel közelebb
A törvényhozás elfogadta a vagyonkezelő alapítványokról szóló jogszabályt. Ez elengedhetetlenül fontos lépés volt abban a folyamatban, amely során a Budapesti Corvinus Egyetem állami fenntartásból alapítványiba kerül. Az átalakítás célja a felsőoktatási intézmény versenyképességének és az itt szerezhető diploma piaci értékének további növelése. Cél ugyanis az európai és a nemzetközi topegyetemek listájára való bekerülés.
Bővebben
Ezek az idei érettségi dátumok
A 2019-es tavaszi érettségi szezon május 3-ától június 28-áig tart majd.
Bővebben
Ezekhez a szakokhoz szükséges emelt szintű érettségi
Jövő évtől szigorodnak a felvételi követelmények. 2020-tól csak azok kerülhetnek be felsőoktatási intézménybe, akik minimum egy tárgyból emelt szintű érettségit tesznek, emellett van egy – legalább B2-es, vagyis középfokú – nyelvvizsgájuk.
Bővebben
Módosult a jelentkezési határidő!
Február 17-én éjfélig lehet jelentkezni a 2019. szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre! A hitelesítési határidő is módosult.
Bővebben
Jelentkezési sorrend kisokos
A felvételi eljárásban több intézmény több képzését is megjelölheted, de fontos, hogy mérlegelj, hogyan rangsorolod a helyeket! Segítünk eligazodni abban, hogy mire figyelj a jelentkezési sorrend kialakításánál.
Bővebben
Ösztöndíjlehetőségek - Nézz körül!
A felvételi eljárásban állami ösztöndíjas és önköltséges képzésekre tudsz jelentkezni. Bármelyik finanszírozási formát is választod, egyetemistaként további költségek merülhetnek fel: tankönyvek, jegyzetek, étkezés, lakhatás, utazás, kikapcsolódás. A legtöbb felsőoktatási intézmény ezért különböző ösztöndíjakkal igyekszik támogatni hallgatóit. A döntésed előtt érdemes ezeket a szempontokat is körüljárnod.
Bővebben
Használható diploma - kapcsolati tőke
Miközben böngészed a felvételi tájékoztatót, a kínálatot, a kiválasztott szak(ok) kapcsán biztosan felmerül benned a kérdés, vajon meg tudsz-e majd élni a diplomádból? Honnan tudhatod, hogy a kiválasztott intézményben lesz-e lehetőséged szakmai tapasztalatokat szerezni?
Bővebben
Hogyan válasszak szakot?
A világ gyorsan változik, és a szakmai, munkaerőpiaci elvárások ehhez igazodnak, manapság szinte lehetetlen életre szóló szakmát választani, de akkor mi alapján dönts? Ehhez adunk pár fogódzót.
Bővebben
Pontszámítás - Mennyi az annyi?
Minden képzési területen és szakon a hatályos jogszabályban meghatározott pontszámítási módszerekkel számítják ki a jelentkezők pontjait, de mit jelent ez?
Bővebben
Nem minden a tanulás
Ha már a szakot, képzést sikerült kiválasztanod, de még nem döntöttél az adott felsőoktatási intézményről, érdemes körüljárnod a tanórán kívüli lehetőségeket, hiszen az egyetemi lét nemcsak kurzusokból, beadandókból, zh-kból és vizsgákból áll. Mire figyelj?!
Bővebben
Jelentkezési határidők. Mire figyelj?
Figyelj a határidőkre! A 2019. szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre való jelentkezés határidejét minden esetben be kell tartani!
Bővebben
Vigyázz! Jelentkezés kizárólag elektronikusan!
Idén is kizárólag a www.felvi.hu oldalon elérhető E-felvételin keresztül fogadják el a jelentkezéseket. Segítünk az első lépésekben!
Bővebben
Érdemes külföldön diplomát szerezni?
Szeretnél magabiztos idegennyelvtudást? Szívesen végeznéd egyetemi tanulmányaidat, vagy legalábbis egy részét idegennyelven? Nem kell emiatt külföldre utaznod. Már itthon is szerezhetsz nyugati színvonalú diplomát!
Bővebben
O, M, DLA, BA - Eligazítunk a rövidítések útvesztőjében
A felvételi eljárás során rengeteg rövidítéssel találkozol majd, de ne ijedj meg, mi mindenre tudjuk a választ, és segítünk Neked is, hogy eligazodj a betűrengetegben.
Bővebben
Mennyibe kerül a jelentkezés?
Mikor van a jelentkezésnek költsége a felvételi eljárás során? Mikor kell kiegészítő díjat fizetni? Nézzük a piszkos anyagiakat!
Bővebben
Milyen képzésekre jelentkezhetek a Corvinuson?
2019 nyarától az állam által alapított közhasznú alapítvány lesz a Corvinus Egyetem fenntartója, biztosan Benned is felmerült a kérdés, milyen képzéseket tudsz bejelölni a felvételi eljárás során. A válasz egyszerű, mutatjuk a lehetőségeket!
Bővebben
Mennyit érhet a diplomám?
Vajon csak a felsőoktatási intézmények marketingfogása, vagy tényleg többet kereshet az, akinek diplomája van? Van-e olyan diploma, amivel garantált munkahely vár az egyetemi idő után?
Bővebben
Hogyan válasszak egyetemet?
Melyik egyetemet, főiskolát jelöljem be? Február 15-éhez közeledve egyre aktuálisabb a kérdés. Összeszedtünk néhány fontos kérdést, szempontot, ami megkönnyítheti a döntést.
Bővebben
Top diplomák
Évről-évre több ranglista is készül a hazai felsőoktatási intézményeken induló képzésekről és megszerezhető diplomákról. Jó tudni, hogy a Te kiszemelted hol áll a versenyben.
Bővebben
Hamarosan indulunk!
2019. január 15-től rendszeresen megújuló tartalommal, a felvételivel és az felsőoktatással kapcsolatos legfontosabb kérdésekkel és hírekkel készülünk. Aktuális infók röviden és lényegre törően itt a hellofelveteli.hu-n, regisztrált tagoknak pedig hírlevélben is. Csatlakozzatok!
Bővebben
SALT Communications Kft. 1012 Budapest, Logodi utca 44/b.
info@hellofelveteli.hu