hello.felvételi
Felvételizni készülsz? Vannak még kérdéseid? A hello.felvételi hírlevél lényegre törő hírekkel segít tájékozódni a felsőoktatás világában.
Hírek Feliratkozás Kapcsolat
Top diplomák
Évről-évre több ranglista is készül a hazai felsőoktatási intézményeken induló képzésekről és megszerezhető diplomákról. Az összehasonlítási szempontok köre hosszú. Most mi is összeszedtünk néhány ranglistát, ami segíthet az egyetemválasztásban.
 
Hazánkban a legnépszerűbb szakok közé tartoznak a gazdálkodási és menedzsment képzések. Ezt bizonyítja, hogy tavaly már több, mint 8800-an jelölték be a felvételi jelentkezéskor ezeket a szakokat. Szakmai portálok évről-évre összehasonlításokkal és rangsorokkal igyekeznek segíteni a fiatalok döntését, hogy az azonos képzések között is milyen eltérések lehetnek.
 
A Figyelő 2018 novemberében készítette el ranglistáját. Ez alapján a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) több szempontból is az év legjobb egyeteme lett. A fővárosi intézmény két dobogós helyezést is megszerzett. Gazdaságtudományi Kara első, míg Közgazdaságtudományi Kara második lett. Az előkelő eredményhez hozzájárult, hogy az említett karokon kimagasló a tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya, de a Corvinuson szerezhető diploma presztízsét az is jól bizonyítja, hogy továbbra is igen komoly pontverseny folyik az ide bekerülni akaró diákok között.
 
A BCE nemcsak a hazai listákon szerepel kiváló eredményekkel, de régiós szinten is igen kedvező a megítélése. Ezt igazolja, hogy a francia Eduniversal 2018-as felmérése szerint a Corvinus a közép-kelet-európai régió második legjobb üzleti iskolája. Hallgatói szempontból az is fontos lehet, hogy a tanulásba befektetett energia a diplomaszerzés után a munkaerőpiacon hogyan hasznosítható. A Diplomás Pályakövető Rendszer 2018-as adatai szerint a gazdálkodási és menedzsment szakok friss diplomásai induló átlagbérként bruttó 350.000 forintra számíthatnak.
 
A Corvinus Egyetem január 18-án két helyszínen is nyílt napot tart. Budapesten a Társadalomtudományi és Nemzetközi kapcsolatok Kar várja az érdeklődőket 9 órától a Corvinus Egyetem C. épületében (1093 Budapest Közraktár utca 4-6.) részletes program itt, szintén reggel 9 órától a székesfehérvári campus is várja a felvételi előtt állókat, helyszín: Székesfehérvár, Budai út 43., részletes programért katt ide.
SALT Communications Kft. 1012 Budapest, Logodi utca 44/b.
info@hellofelveteli.hu