hello.felvételi
Felvételizni készülsz? Vannak még kérdéseid? A hello.felvételi hírlevél lényegre törő hírekkel segít tájékozódni a felsőoktatás világában.
Hírek Feliratkozás Kapcsolat
Egy lépéssel közelebb
Következő szakaszába lépett a Budapesti Corvinus Egyetem ősszel bejelentett megújulási folyamata, amelynek célja, hogy a Corvinus nemzetközi, kétnyelvű egyetemmé váljon, világszínvonalú képzésekkel és kutatásokkal, szorosan együttműködve a meghatározó hazai és nemzetközi vállalatokkal. Ezeket a célokat fogja szolgálni a Corvinust nyártól fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány, amely a Kormány februári döntése értelmében jelentős részvényvagyon segítségével biztosíthatja a megújulás hátterét és az állami ösztöndíjakat 2020-tól kiváltó Corvinus Ösztöndíjakat.
 
A Corvinus jelenleg is meghatározó szerepét a régió gazdaság- és társadalomtudományi egyetemei között több hazai és nemzetközi felmérés is alátámasztja: a HVG rangsorában hallgatói kiválóság alapján a BCE aranyérmes lett, míg a Figyelő által készített listán mind az intézményi abszolút rangsorban, mind pedig a társadalomtudományi képzési területen első helyet ért el. Nemzetközi viszonylatban pedig az Eduniversal 2018-as felmérése szerint a Corvinus Business School lett a közép-kelet-európai régió második legjobb üzleti iskolája, ami a Financial Times szerint Európában is a 100 legjobb között van. A Corvinus célja az új működési formával, hogy a hallgatókért folyó világméretű versenyben sikeresen helyt álljon, és nemzetközi megítélését tovább javítva 2030-ra szakterületén Európa 100, a világ 200 legjobb egyeteme közé kerüljön.

A kitűzött célok előhírnökének tekinthető a BlackRock-együttműködés, amelynek köszönhetően az Egyetem elsősorban oktatási-kutatási területeken dolgozik majd együtt a BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelőjének budapesti innovációs és technológiai központjával. Emellett az első évfolyam megkezdte a tanulmányait a világ legjobb egyetemei között számon tartott kínai Fudannal és a Magyar Nemzeti Bankkal közösen indított úttörő pénzügyi képzésen is, amely során a Kelet és Nyugat legjobb professzorai kalauzolják el a hallgatókat az új, gyorsan változó, multipoláris világ pénzügyi és geopolitikai kihívásai között.
 
A Corvinus megújulása után az állami ösztöndíjakat az Alapítvány által biztosított Corvinus Ösztöndíj fogja kiváltani, így a megújuló egyetemen is a mostanihoz hasonló számban lesz lehetőség térítésmentes formában tanulni.
SALT Communications Kft. 1012 Budapest, Logodi utca 44/b.
info@hellofelveteli.hu