hello.felvételi
Felvételizni készülsz? Vannak még kérdéseid? A hello.felvételi hírlevél lényegre törő hírekkel segít tájékozódni a felsőoktatás világában.
Hírek Feliratkozás Kapcsolat
Használható diploma - kapcsolati tőke
Fontos, hogy olyan szakot válassz, amely iránt elhivatottságot érzel, és éveken át örömmel tanulnád. Ugyanakkor, ha az anyagiak is számítanak, ha szakmai tapasztalatot is szeretnél szerezni, számít a gyakorlat, a használható diploma, akkor nézz utána, hogy a kiválasztott intézmény milyen üzleti kapcsolatokkal rendelkezik.
 
Sok felsőoktatási intézmény törekszik arra, hogy jó kapcsolatokat alakítson ki a vállalkozói, az üzleti szférával, és ezt különböző fórumokon kommunikálja is. Érdemes utána olvasnod, hogy a kiszemelt intézményben
• működnek-e olyan laborok is, amelyekben meghatározó vállalatok szerepet vállalnak,
• folynak-e vállalati partnerekkel közös kutatások,
• milyen együttműködések születtek már az adott intézményben.
• Az is sokatmondó, ha több, elismert szakember, akit példaértékűnek tartasz, az adott intézményben végzett.
 
A Corvinus Egyetem mindig is kiemelten fontosnak tartotta, hogy hallgatói ne csak színvonalas elméleti ismereteket szerezzenek egyetemi éveik alatt, hanem olyan kapcsolatokat is, amelyek segítenek ezek későbbi hasznosításában a munkaerőpiacon. Kelet-Közép-Európa egyetemei között a Corvinuson alakult meg az első Karrier Iroda, amelynek feladata a kapcsolatteremtés a hallgatók és az üzleti élet szereplői között, és a tudatos karriertervezés támogatása. Partnerei között megtalálhatók a legnagyobb tanácsadó cégek (KPMG, Deloitte, PWC, E&Y), meghatározó hazai és nemzetközi vállalatok, kormányzati intézmények és startupok is. Emellett különböző órai projektek, képzési, kutatási, gyakornoki és mentorprogramok, valamint tanulmányi versenyek keretében is számtalan cég segíti valamilyen formában a Corvinus tanszékeit, intézeteit. A teljesség igénye nélkül az elmúlt időszakban a Corvinus együttműködő partnerei között említhetjük például az alábbi cégeket: P&G, Generali Biztosító, MOL, MKB Bank, SAP, MÁV-csoport, Hungaroring Sport Zrt., Gyermelyi Zrt., Tresorit Kft., Zwack Unicum Nyrt., és még sorolhatnánk. További partnereinkről ITT tájékozódhatsz.
 
A Karrier Iroda évente kétszer szervezi meg az ország egyik legjelentősebb felsőoktatási állásbörzéjét, a Corvinus Career & Business Festivalt, állásajánlatokat és szakmai gyakorlatokat közvetít a hallgatók számára, és vállalati programokat (cégprezentációk, felvételi tesztírások, tanulmányi versenyek) szervez. A Karrier Iroda szolgáltatásai mellett is sok lehetőség van a kapcsolatépítésre a Corvinuson. Az oktatók között számtalan gyakorlati szakember van, akik később a legkülönbözőbb területeken segíthetik az órák során kiemelkedő hallgatókat. Sok, egyetemen folyó kutatásba is lehetőség van bekapcsolódni, ami nemcsak akkor mutat jól a CV-ben, ha valaki tudományos pályára készül. A pezsgő corvinusos diákszervezeti világ is rengeteg lehetőséget biztosít a későbbi karrier megalapozására: a kis létszámú kurzusok, előadások, szakmai és közösségi programok az ismeretek gyakorlati tesztelésének és a kapcsolatépítésnek is kiváló terepei. A Corvinus Egyetem megújulási folyamatának is kiemelt célja, hogy a hallgatók egyetemi éveik alatt minél több, gyakorlatban is használható ismerettel gazdagodjanak. Ennek érdekében az egyetem célja további stratégiai együttműködések és közös kezdeményezések kialakítása a meghatározó magyar és nemzetközi vállalatokkal.
SALT Communications Kft. 1012 Budapest, Logodi utca 44/b.
info@hellofelveteli.hu