hello.felvételi
Felvételizni készülsz? Vannak még kérdéseid? A hello.felvételi hírlevél lényegre törő hírekkel segít tájékozódni a felsőoktatás világában.
Hírek Feliratkozás Kapcsolat
Jelentkezési sorrend kisokos
A felsőoktatási felvételi eljárásban több intézmény több képzését is megjelölheted, de fontos, hogy mérlegelj a jelentkezési sorrend kialakítása során. Első helyre azt tedd, ahová a leginkább be szeretnél kerülni. Figyelj rá, hogy a jelentkezési határidő után új képzés megjelölésére nincs lehetőséged, a megjelöltek sorrendje pedig kizárólag egy alkalommal – az ügyintézési időszakban, legkésőbb 2019. július 10-ig – módosítható.
 
A felvételi eljárás során több képzés megjelölésére is lehetőséged van, de csak három képzésre jelentkezhetsz díjmentesen (vagy hatra abban az esetben, ha ugyanannak a jelentkezési helynek az állami ösztöndíjas és önköltséges formájára is jelentkeznél ld. részletesen a Mennyibe kerül a jelentkezés? c. hírt). Amennyiben több képzést szeretnél megjelölni, a kiválasztott szakok között sorrendet kell felállítanod. Ennek kialakítása során fontos, hogy az a hely (képzés) kerüljön az első helyre, ahová a leginkább szeretnél bekerülni.
 
Amikor a sorrendet felállítod érdemes átgondolod, hogy mi a legfontosabb.
 
Ha a válaszod:
a képzés: akkor érdemes ugyanazt a kurzust több intézményben is megpályáznod, illetve egy adott egyetemen vagy főiskolán belül az állami ösztöndíjas mellett a képzés önköltséges finanszírozási formáját is megjelölnöd.
az intézmény: akkor az adott egyetem vagy főiskola több képzését is megjelölheted.
a finanszírozási forma: akkor, ha például csak az állami ösztöndíjas képzések jöhetnek szóba, fontos, hogy a sorrendet is ez alapján alakítsd ki.
 
A jelentkezési határidő február 15., ezután új képzést már nem tudsz megjelölni! A jelentkezési sorrendet módosítani, illetve valamelyik megjelölt helyet visszavonni pedig kizárólag egy alkalommal tudod: az ügyintézési időszakban, legkésőbb 2019. július 10-ig.
SALT Communications Kft. 1012 Budapest, Logodi utca 44/b.
info@hellofelveteli.hu