hello.felvételi
Felvételizni készülsz? Vannak még kérdéseid? A hello.felvételi hírlevél lényegre törő hírekkel segít tájékozódni a felsőoktatás világában.
Hírek Feliratkozás Kapcsolat
Nem minden a tanulás
Ha már a szakot, képzést sikerült kiválasztanod, de még nem döntöttél az adott felsőoktatási intézményről, érdemes körüljárnod a tanórán kívüli lehetőségeket, hiszen az egyetemi lét nemcsak kurzusokból, beadandókból, zh-kból és vizsgákból áll. Mire figyelj?!
 
Nézz utána, hogy az adott felsőoktatási intézményben
 
• milyen diákszervezetek működnek,
• milyen szakkörök vannak,
• milyen programokat szerveznek és milyen sűrűn,
• milyen konferenciák és kerekasztal beszélgetések zajlanak,
• milyen laborok működnek, milyen projektek futnak,
• milyen kulturális, szabadidős, sport lehetőségek vannak a campuson,
• milyen a gólyatábor, a gólyabál és az egyetemi bulik.
 
Ezekben a témákban legjobban az adott intézmény honlapján, Facebook oldalán, nyílt napjain, HÖK tagjainál, volt vagy jelenlegi hallgatóinál tudsz informálódni. A Corvinus Egyetem budapesti és székesfehérvári campusain számos tanórán kívüli lehetőségből válogathatsz. Szakkollégiumok, diákszervezetek, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) és a gólyák integrálásával foglalkozó ÖCSI (Öntevékeny Csoportok Irodája) is gondoskodik róla, hogy közösségi élményből se legyen hiány.
 
Felsorolni sem könnyű, mennyi témával és területtel foglalkozik a több mint 40 corvinusos diákszervezet: egy-egy szakterületen kínálnak elmélyülési lehetőséget; vannak, amelyek programokat, előadásokat szerveznek; sok szervezetnél a közösségszervezés vagy mások segítése áll a fókuszban; míg többen nemzetközi lehetőségeket kínálnak. A tagok már egyetemi éveik során megtanulhatják, hogyan működik egy szervezet, mit jelent csapatban dolgozni és felelősségteljes pozíciókat betölteni. A diákszervezetek különleges formái a jellemzően egy helyen élő tagokból álló, saját kurzusokat és szakmai programokat szervező szakkollégiumok, amelyekből jelenleg 7 működik a Corvinuson. Szakkollégistaként jobban megismerhetsz egy Téged érdeklő tudományterületet, életre szóló szervezeti tapasztalatokat szerezhetsz, és egy valódi közösség részévé válhatsz – az egyetemi éveiden túl is.
 
Az ÖCSI segít belerázódni az egyetemista létbe, és arról is gondoskodik, hogy eközben a lehető legtöbb embert megismerd és jól érezd magad. Minden az augusztusi gólyatáborokkal kezdődik, majd a Közgáz Gólyabállal folytatódik, ahol a fellépők sorát az elmúlt években olyan előadók erősítették, mint a Mary Popkids, az Ivan and The Parazol vagy az Irie Maffia. De a programkínálat a HÖK-nek köszönhetően egész évben izgalmas. Ha érdekelnek a további részletek, látogass el weboldalunkra: www.uni-corvinus.hu/hello.
 
SALT Communications Kft. 1012 Budapest, Logodi utca 44/b.
info@hellofelveteli.hu