hello.felvételi
Felvételizni készülsz? Vannak még kérdéseid? A hello.felvételi hírlevél lényegre törő hírekkel segít tájékozódni a felsőoktatás világában.
Hírek Feliratkozás Kapcsolat
Hogyan válasszak szakot?
Mire figyelj, mikor szakot választasz, mit mérlegelj, mit gondolj át? Ehhez adunk pár fogódzót.
 
Fontos megtalálnod azt a területet, ami szakmai érdeklődésedhez és adottságaidhoz, képességeidhez a leginkább illeszkedik. Azzal azonban célszerű már az elején tisztában lenni, hogy szinte lehetetlen életre szóló szakmát választani. A világ gyorsan változik, és a szakmai, munkaerőpiaci elvárások ehhez igazodnak. Egy diplomás embernek is érdemes megtartania azt a rugalmasságot, hogy tudását, képzettségét képes legyen folyamatosan bővíteni, aktualizálni.
 
A szak kiválasztásában fontos segítség a jó önismeret. Az alábbi szempontok számbavétele segíthet a leginkább hozzád illő szak megtalálásában:
 
• Gondold át mi érdekel jobban: a reál tantárgyakat kedveled vagy inkább humán beállítottságú vagy?
• Kérdezd meg a családod, barátaid, ismerőseid: ők hogyan látnak, szerintük milyen területen állnád meg jól a helyed?
• Beszélj nyíltan a tanáraiddal, hallgasd meg a véleményüket!
• Töltsd ki a fórumok, állásbörzék tesztjeit, gondold át az eredményeket!
• Mérlegelj: elég elkötelezett vagy az adott szak iránt, hogy éveken keresztül öröm legyen bejárni a szemináriumi órákra?
• Nézz utána, hogy a kiválasztott szak/szakok milyen elismertek, népszerűek!
• Keress rá, hogy a jövőbeli végzettséged milyen pénzkereseti lehetőséget biztosít majd számodra!
 
Ha például jó vagy matematikából és történelemből, szívesen tanulsz idegen nyelveket, szeretnéd jobban átlátni, hogyan működik a gazdaság és a társadalom, magas presztízsű diplomára vágysz, olyan egyetemen tanulnál, amely a hazai és a regionális szakmai ranglisták élvonalában szerepel, mindemellett pedig pezseg a diákélet számos diákszervezettel, kikapcsolódási lehetőséggel, akkor a Corvinus gazdasági-társadalomtudományi képzései között jó eséllyel találsz neked tetszőt. A Corvinus Egyetemről, képzéseiről további információkat a www.uni-corvinus.hu/hello honlapon találsz.
SALT Communications Kft. 1012 Budapest, Logodi utca 44/b.
info@hellofelveteli.hu