hello.felvételi
Felvételizni készülsz? Vannak még kérdéseid? A hello.felvételi hírlevél lényegre törő hírekkel segít tájékozódni a felsőoktatás világában.
Hírek Feliratkozás Kapcsolat
Jelentkezési határidők. Mire figyelj?
Figyelj a határidőkre! A 2019. szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre való jelentkezés határidejét minden esetben be kell tartani!
 
Felsőoktatási intézményekbe a központi felvételi eljárás keretében két meghatározott időszakában lehet jelentkezni. Az úgynevezett keresztféléves eljárásban a februárban induló, az általános eljárásban pedig a szeptemberben induló képzésekre lehet felvételizni. Most az utóbbira kell koncentrálnod!
 
A 2019. őszén induló képzésekre vonatkozó jelentkezési határidő 2019. február 15-én jár le! Eddig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. DE ne felejtsd el a jelentkezésed hitelesíteni! Ennek határideje 2018. február 23-a. A hitelesítés legegyszerűbb módja az Ügyfélkapuval történő hitelesítés. Akinek erre nincs lehetősége, a hitelesítő adatlapot kinyomtatva, kitöltve az Oktatási Hivatal postacímére: 1380 Budapest, Pf. 1190 kell beküldenie.
 
A tavaszi felvételit követően – augusztus elején, az oktatásért felelős miniszter döntése alapján – pótfelvételi eljárást is meghirdethetnek, erre azok jelentkezhetnek, akik jelentkeztek az általános eljárás során, de nem vették fel őket, vagy nem adtak be jelentkezést egyetlen felsőoktatási intézmény által meghirdetett, szeptemberben indított képzésre sem. Akiket a pótfelvételi során felvesznek, szintén szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat. A pótfelvételiben már csak egyetlen helyre lehet jelentkezni.
 
SALT Communications Kft. 1012 Budapest, Logodi utca 44/b.
info@hellofelveteli.hu